Във вторник заяви, че напрежението между САЩ и Китай във връзка

...
Във вторник заяви, че напрежението между САЩ и Китай във връзка
Коментари Харесай

Япония обезпокоена от усещане за криза около Тайван

Във вторник съобщи, че напрежението сред Съединени американски щати и Китай във връзка с е все по-неотложен въпрос, който заплашва районната непоклатимост, защото салдото на силите в Азия се трансформира сред съперничещите си страни.

В годишната си бяла книга - резюме на най-належащите военни закани за страната - японското министерство на защитата преглежда напрежението към Тайван по-пряко от всеки път.

Пекин смята Тайван за част от своята територия и през последните години ускори дипломатическия, военния и икономическия напън върху самоуправляващия се остров.

Съединени американски щати реагираха на натиска на Пекин с обидни квалификации и твърди политики - подтиквайки своя съдружник Япония, която има основни търговски връзки с двете международни сили, да следи обстановката с нараснало внимание.

" Общият боен баланс сред Китай и Тайван се накланя в интерес на Китай и разликата наподобява се усилва всяка година ", се споделя в японския документ. " Стабилизирането на обстановката към Тайван е значимо за сигурността на Япония и стабилността на интернационалната общественост, " се прибавя там.

" Необходимо е да обърнем огромно внимание на обстановката, от която лъха на рецесия, повече от всеки път. "

Бялата книга провокира гневна реакция в Пекин.

" Япония от известно време... насочва неразумни обвинявания против естественото създаване на китайската войска и военни действия в Китай, прави безотговорни забележки по отношение на законната морска активност на Китай и преувеличава по този начин наречената китайска опасност ", съобщи представителят на външното министерство Жао Лидзян.

Правителството на японския министър председател Йошихиде Суга утвърди документа, който също предизвести, че съставлява " съществени и непосредствени закани за сигурността на Япония " и подлага на критика " незадоволителната бистрота " на Китай във връзка с военните му каузи.
 Тайван: Трябва да сме подготвени за война с Китай Тайван: Трябва да сме подготвени за война с Китай
Ескалиращото военно заплашване на Тайван от Китай демонстрира, че самоуправляващият се остров " би трябвало да се приготви " за възможен боен к...

Япония от ден на ден обръща внимание на морската агресия и военното създаване на Китай, обществено протестирайки против наличието на китайски кораби към противоречиви островчета, известни като Сенкаку в Токио и Диаю за Пекин.

Страната на изгряващото слънце също има съществени опасения по отношение на икономическото влияние на Пекин – неин търговски сътрудник номер едно - след неотдавнашни опити за възстановяване на дипломатическите връзки.

През април Суга и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подчертаха " значимостта на мира и стабилността в Тайванския пролив ".

Въпреки че тези думи бяха внимателни, това бе първият път, когато японски водач се причисли към американски президент в изказване за Тайван, откакто съдружниците поотделно трансферираха признанието от Тайпе към Пекин през 70-те години.

Китай реагира яростно на забележки, направени по-рано този месец от вицепремиера на Япония Таро Асо, който съобщи, че страната му ще " би трябвало да пази Тайван ", в случай че островът бъде атакуван от Пекин, оповестяват локалните медии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР